Ispis

Žumberak napokon dobio brzi pristup internetu

Zumberak WWW Mapa

Zahvaljujući napretku novih mrežnih tehnologija već postojeće poput 3G ili VDSL postaju dostupnije sve većem broju korisnika pa tako sve veći broj kućanstava u Republici Hrvatskoj dobiva brzi pristup globalnoj mreži, Internetu.

Nakon godina čekanja i Žumberak se pridružio područjima u kojima se online pristup više ne mjeri na kapaljku i time doživio svojevrsnu “informatičku (r)evoluciju”. Zahvaljujući radovima na infrastrukturi koji su provedeni u zadnjem periodu, većina žumberačkih kućanstava sada može realizirati svoj zahtjev za priključenje na internet ADSL brzinama spajanja. To u današnje vrijeme postaje minimalni preduvjet za bilo kakav razvoj, omogućava bolju povezanost i pravo na informiranje te samim time i podiže kvalitetu života građana.

Informativno smo provjerili za većinu naselja u Žumberku koje su brzine postale dostupne i za većinu upita dobili smo minimalno 2 paketa spajanja do čak pune ponude koje operateri nude i na ostalim područjima Republike Hrvatske. Ukoliko Vas ova poroblematika zanima, svakako je poželjno da sami provjerite pojedinačno dostupnost za vlastiti broj telefonskog priključka.

Najlakši način za provjeru, da li je i na Vašem telefonskom priključku omogućeno priključenje ADSL veze, trenutno je putem web stranica telekom operatera. Ovdje se nalazi poveznica na servis za provjeru dostupnosti ADSL spajanja tvrtke Hrvatski telekom:

PROVJERITE DOSTUPNOST ADSL SPAJANJA ZA VAŠ BROJ TELEFONA

Za više informacija nazovite telekom pružatelja usluge prema vlastitom odabiru i provjerite dodatno detalje i podatke o novim mogućnostima spajanja. Konkretno u slučaju Hrvatskog telekoma besplatni broj Službe za korisnike je 0800 9000.