Ispis

Odluka o imenovanju službenika za informiranje

KLASA: 008-01/14-01/01

URBROJ: 238/34-14-01-01

Kostanjevac , 02. 01. 2014.

 

 

Na temelju članka 13. Zakona o pravu na pristup informacijama («Narodne novine« br. 25/13.) i članka 49. Statuta Općine Žumberak („Službeni glasnik Zagrebačke županije broj 29/2009, 14/2013) Općinski načelnik Općine Žumberak dana 02. siječnja 2014.godine, donio je

 

 

 

O D L U K U

O IMENOVANJU SLUŽBENIKA ZA INFORMIRANJE

Članak 1.

SVJETLANA OGNJANOVAC JOSIPOVIĆ službenik Jedinstvenog upravnog odjela Općine Žumberak određuje se za službenu osobu mjerodavnu za rješavanje ostvarivanja prava na pristup informacijama (u daljnjem tekstu: službenik za informiranje).

 

Članak 2.

Službenik za informiranje:

– obavlja poslove redovitog objavljivanja informacija,

– rješava pojedinačne zahtjeve za pristup informacijama i ponovne uporabe informacija,

– unapređuje način obrade, razvrstavanja, čuvanja i objavljivanja informacija koje su sadržane u

službenim dokumentima koji se odnose na rad tijela Općine Žumberak,

– osigurava neophodnu pomoć podnositeljima zahtjeva u vezi s ostvarivanjem prava

utvrđenih Zakonom o pravu na pristup informacijama.

 

Članak 3.

Korisnik prava na pristup informacijama i ponovnu uporabu informacija ( u daljnjem tekstu: korisnik) ostvaruje pravo na pristup informaciji podnošenjem usmenog ili pisanog zahtjeva Općini Žumberak .

Pisani zahtjev sadrži: naziv i sjedište tijela javne vlasti kojem se podnosi, podatke koji su važni za prepoznavanje tražene informacije, ime i prezime i adresu fizičke osobe podnositelja zahtjeva, tvrtku odnosno naziv pravne osobe i njezino sjedište. Pisani zahtjev podnosi se osobno ili poštom na adresu: Općina Žumberak ,Kostanjevac 5. 10455 Kostanjevac , te putem elektronske pošte: [email protected] .hr

 

 

 

Usmeni zahtjev podnosi se osobno kod službenika za informiranje, na adresi Općina Žumberak Kostanjevac 5. 10455 Kostanjevac. O usmenom zahtjevu sastavlja se službena bilješka koja se izjavljuje pred službenikom za informiranje.

Pisani i usmeni zahtjevi mogu se podnijeti svakog radnog dana u vremenu od 8.30 do 15.30 sati.

 

 

Članak 4.

 

Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja, a objaviti će se na web stranici Općine Žumberak, te službenom” Glasniku Zagrebačke županije”.

 

 

 

Općinski načelnik

Zdenko Šiljak