Ispis

ODLUKA O SUFINANCIRANJU TROŠKOVA PRIJEVOZA REDOVITIH UČENIKA SREDNJIH ŠKOLA NA RELACIJI PRIBIĆ-KARLOVAC-PRIBIĆ

Na temelju članka 49. Statuta općine Žumberak (“Glasnik Zagrebačke Županije ”, broj 29/09; 14/13). Općinski načelnik dana 04.09.2014. godine, donosi slijedeću

 

ODLUKU

o sufinanciranju troškova prijevoza redovitih učenika srednjih škola

s područja Općine Žumberak u školskoj

godini 2014/2015.

Članak 1.

Ovom Odlukom utvrđuju se kriteriji i način sufinanciranja troškova prijevoza redovitih učenika srednjih škola s prebivalištem na području Općine Žumberak u školskoj godini 2014/2015.

Članak 2.

Prijevozom učenika srednjih škola u smislu ove Odluke, smatra se putnički javni linijski prijevoz na odobrenim linijama prijevoznika u autobusnom prometu.

Članak 3.

Pravo na sufinanciranje troškova učeničkog prijevoza ostvaruju učenici – polaznici srednjih škola koji imaju prebivalište na području Općine Žumberak , koji su upisani kao redovni polaznici srednje škole, i sredstvo javnog linijskog prijevoza koriste za putovanje u školu.

Prava iz stavka 1. ovog članka ne ostvaruju učenici koji pravo na subvenciju troškova prijevoza u cijelosti koriste iz drugih izvora (Zakon o socijalnoj skrbi i sl).

Članak 4.

Općina Žumberak sufinancira dio troškova mjesečne karte prema važećoj tarifi na određenoj relaciji, pri čemu općina Žumberak sufinancira 20 % mjesečne karte na relaciji Pribić-Karlovac- Karlovac-Pribić .

Članak 5.

Pravo na sufinanciranje troškova prijevoza na temelju ove Odluke učenik stječe kupnjom mjesečne učeničke karte. Prijevoznik je dužan uz mjesečni račun sastaviti specifikaciju učenika sa područja općine Žumberak koji su kupili mjesečnu kartu.

 

Članak 6.

Popis treba sadržavati sljedeće podatke: ime i prezime učenika, prebivalište i relaciju na kojoj se koristi prijevoznička karta.

Članak 7.

Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja, a primjenjuje se od 08.rujna 2014. godine, i objavit će se u “Glasniku Zagrebačke županije.” i web stranici Općine Žumberak.

 

Klasa: 300-02/14-01/12

Urbroj: 238/34-14-01-02

U Kostanjevcu 04. rujna 2014.

 

Načelnik

Zdenko Šiljak