Ispis

Nastavak provođenja programa “Pomoć u kući”

Zagrebačka Županija i Ministarstvo socijalne skrbi i mladih nastavljaju sufinancirati program “Pomoć u kući” u općinama Žumberak i Pisarovina. Program se provodi s ciljem poboljšavanja kvalitete i uvjeta života starijih i nemoćnih osoba u njihovim domaćinstvima. Korisnici programa su starije osobe i osobe kojima je zbog tjelesnog, mentalnog i intelektualnog oštećenja prijeko potrebna pomoć druge osobe.

IMG_0652

 

Uvjet je da njihova mjesečna primanja ne prelaze iznos od 3500 kuna i da nemaju zaključene ugovore o doživotnom ili dosmrtnom uzdržavanju. Županija će program sufinancirati sa 150 kuna mjesečno po jednom korisniku. Broj korisnika je promjenljiv na mjesečnoj bazi.

Ministarstvo socijalne skrbi i mladih sufinancira program na temelju Rješenja od strane Centra za socijalnu skrb za pojedinog korisnika, tj. plaća pojedinu uslugu

Program obuhvaća nabavu i dostavu namirnica, pomoć u pripremi obroka, pranje suđa, pospremanje stana/kuće, donošenje vode i ogrjeva te pomoć u održavanju osobne higijene.