Ispis

Komunalno “Žumberak”

Poduzeće “Komunalno Žumberak” osnovano je 2004. godine a počelo je sa radom 1. siječnja 2005. godine sa jednim zaposlenim. Poduzeće je u 100%-tnom vlasništvu Općine Žumberak a danas zapošljava 4 djelatnika. Vrijednost opreme koju je poduzeće imalo u vlasništvu 2005. godine bila je 5.000kn dok je u proteklih 4 godine vrijednost narasla na više od 800.000 kuna.


Djelatnci Komunalnog u zmskim uvjetima rada

Strojni park poduzeća sastoji se od rovokopačice JCB sa čekićem, vozila UNIMOG sa ralicom i posipačem te modulom za košenje trave i živice. Također, poduzeće posjeduje i kamion MAN te mnoštvo manje opreme nužne za obavljanje komunalnih djelatnosti.


Ovo je samo manji dio opreme u posjedu poduzeća

Komunalno je u sklopu svojih aktivnosti značajno ubrzalo razvoj infrastrukture na području Žumberka. Pripremne radove na izgradnji prometnica Javor-Višći vrh, Željezno-Šinkovići, Šinkovići-Vukovo brdo, Tomaševci-groblje, Tupci-Ognjanovci-Kokoti kao i održavanje većeg dijela manjih bijelih makadamskih cesta odradilo je “Komunalno Žumberak”. Sve ovo je omogućilo bržu i jeftiniju izgradnju cesta kao i značajne uštede.
Osim tih radova, poduzeće se brine i o održavanju manjih objekata poput održavanje groblja te redovitog održavanja kontrole vodovoda.
Komunalno posjeduje svu građevisnku mehanizaciju za redovito održavanje cesta a ujedno obavlja i funkciju zimske službe.


Petričko selo – Grič, zima 2009.
Slični uvjeti bili su i godinu ranije na istoj lokaciji kada su se djelatnici
poduzeća 18 sati borili sa snježnim nevremenom čisteći nanose snijega…