Ispis

OBAVIJEST- o uključivanju kućanstava u sustav odvoza i zbrinjavanja komunalnog otpada

Ovim putem obavještavaju se svi građani Općine Žumberak, odnosno svi vlasnici i korisnici objekta na području općine, a posebice oni koji nisu u sustavu odvoza kućnog otpada, da je obavljanje usluge skupljanja, odvoza i zbrinjavanja komunalnog otpada na području Općine Žumberak povjereno tvrtki EKO-FLOR PLUS d.o.o..

Sa koncesionarom je obavljen uvid u evidenciju korisnika usluge odvoza kućnog otpada prilikom čega je ustanovljeno da veliki broj kućanstava nije uključen u sustav odvoza komunalnog otpada, te je primijećen veliki porast „odlagališta smeća po šumama“, a što svakako nije primjereno i korektno, a posebice prema onim građanima koji koriste i plaćaju uslugu odvoza komunalnog otpada.

 

Stoga se obavještavaju kućanstva koja nisu uključena u sustav odvoza komunalnog otpada da se najkasnije do 15. listopada 2014. godine prijave u Općinu Žumberak kako bi se uključili u odvoz komunalnog otpada, sukladno odredbama Zakona o održivom gospodarenju otpadom (NN br. 94/2013) te Odluka o komunalnom redu Općine Žumberak čl. 153,154, 156. Objavljena u Glasniku Zagrebačke Županije broj : 08/2011.

Mole se svi građani na postupanje prema naprijed navedenom u svrhu izbjegavanja mogućih kazni zbog nepridržavanja odredbi navedenih akata. Isto tako, obavještavaju se kućanstva da je zabranjeno paliti ili odlagati otpad na bilo koji način suprotan zakonu, te se pozivaju svi građani koji imaju saznanja o ilegalnim odlagateljima da svoja saznanja prijave u Općinu Žumberak Kostanjevac 5.

 

Na području Općine Žumberak usluga prikupljanja, odvoza i zbrinjavanja komunalnog otpada obavlja se po sljedećim cijenama:

 

  • posuda 120 lit. (samačka i staračka domaćinstva) – 51,20 kn
  • posuda 120 lit. (korisnici vikend objekata) – 35,20 kn
  • posuda 240 lit. – 70,40 kn ( za sve ostale korisnike koji nisu u prethodnim kategorijama )

U naprijed navedene cijene uključen je PDV.

 

Iskreno se nadamo da ćete prepoznati važnost i značaj ove obavijesti te se uključiti u odvoz komunalnog otpada.

Načelnik

Općine Žumberak

Zdenko Šiljak