Ispis

ČELNIŠTVO OPĆINE ŽUMBERAK PREDALO JE HUMANITARNU POMOĆ U KRALJEVU VELIKU

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Izaslanstvo općine Žumberak iz Zagrebačke županije, koje su predvodili Zdenko Šiljak, načelnik općine iz redova HSS-a predalo je općini Lipovljani vrijednu humanitarnu pomoć, koja je deponirana u Društvenom domu Kraljeva Velika, čiji su mještani već tjedan dana ugroženi od visokih voda Save i njenih pritoka. Čelništvo općine Žumberak, u petak, 21. veljače u popodnevnim satima, dočekao je Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani, sa suradnicima i poveo ih na najugroženiji dio općine.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Uz Zdenka Šiljka, načelnika i Ivicu Berdika, predsjednika vijeća, vrijednu donaciju u Kraljevu Veliku dovezli su Marko Vlahović, zamjenik načelnika općine Žumberak, Neđo Marić, zamjenik predsjednika Općinskog vijeća, te tri djelatnika komunalnog poduzeća iz Žumberka.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Uz pomoć domaćina, u kraljevčanskom Društvenom domu, prijatelji iz Žumberka, istovarili su 105 paketa vode u bocama, 60 kilograma riže, 192 litre mlijeka, 45 litara ulja, 135 komada narezaka i 150 vrećica tjestenine, a to su najpotrebnije namirnice stanovnicima ugroženim od poplave. Na ovoj vrlo vrijednoj, a ujedno i jednoj od prvih humanitarnih pomoći, za mještane Kraljeve Velike, zahvalio se kolegi načelniku, Mario Ribar, načelnik općine i predstavnici Mjesnog odbora Kraljeva Velika.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Izaslanstvo općine Žumberak potom je obišlo dio Kraljeve Velike u kojem se već tjedan dana svakodnevno radi na preventivnoj zaštiti obiteljskih kuća od nadolazeće poplave. Posjetili su vatrogasce koji su ispumpavali vodu i mještane i volontere koji su punili vreće s pijeskom. Upoznati su i sa mjerama koje se poduzimaju kako bi štete za stanovnike bile što manje.

Osim donacije za stanovnike općine Lipovljani, izaslanstvo općine Žumberak, u petak, 21. veljače obišlo je i doniralo humanitarnu pomoć i općini Lekenik, u našoj županiji, općunu koja je također pogođena poplavom. (D. SMETKO)

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA