Ispis

Povratak ukinutih autobusnih linija na područje Općine Žumberak

Nakon agonije od dva tjedna stanovnici Općine Žumberak došli na svoje vraćaju se ukinute linije u ponedjeljak 16.09.2013.godine koje su bile doslovno „ugašene“ preko noći.

Do ovog problema je došlo nakon što je raspisan natječaj za prijevoz školske djece pa je došlo do razdvajanja prijevoza osnovnoškolaca od linijskog i srednjoškolskog prometa.

Dosadašnji prijevoznik koji je imao registrirane 4 vozne linije za Žumberak smanjio na 1 zbog nerentabilnosti koja i nije bila od prevelike važnosti za stanovništvo a pogotovo za srednjoškolce koji su ostali bez mogućnosti da redovito pohađaju srednje škole na području Jastrebarskog i Karlovca.

Načelnik Općine je u suradnji s Zagrebačkom Županijom pronašao privremeno rješenje i osigurao prijevoz srednjoškolske djece sa područja Općine Žumberak do mjesta Pribić sa putničkim kombijem i na taj način im je omogućeno daljnje nesmetano putovanje prema srednjim školama.

Ostao je problem prijevoza putnika kojih i nema puno što se podrazumijeva jer cijela općina broji oko 815 stanovnika koji su većinom starije životne dobi ali doslovno ovise o autobusu zbog odlazaka doktoru do obližnje trgovine i pošte.

Koristim priliku da se zahvalim prijevozniku Samoborček d.o.o. na dugogodišnjem obavljanju usluga prijevoza putnika i učenika na području Općine Žumberak i iskazanom razumijevanju za rješavanje specifične situacije i shvaćanja socijalne osjetljivosti prema stanovnicima Općine Žumberak.